När du planerar en renovering av din lägenhet så är första steget att kontakta styrelsen, minst en månad innan planerad påbörjad byggstart. Arbetet med det väsentliga får inte påbörjas förrän man fått ett skriftligt godkännande.

Exempel på väsentliga förändringar: ta bort vägg, byta fönster, renovera badrum, element och allt annat som har med vatten att göra, ombyggnad som kan påverka ventilationen, vattenledningar som passerar till grannarna, eller elarbeten inne i väggarna.

På sidan 'Dokument' finns blanketter att använda för anmälan till styrelsen om ombyggnation av lägenhet.

Tider

Renoveringen görs företrädesvis på vardagar mellan klockan 08.00 och 19.00. Samt på lördagar och söndagar mellan klockan 10.00 och 16.00. Det betyder i klartext att alla byggarbeten måste upphöra senast klockan 19 respektive 16.

Vi har renoveringsfria veckor i föreningen vecka 50, 51, 1, 29 och 30. Då önskar vi ha lugnt och tyst i husen, så alla som är lediga kan få vila upp sig och ha semester i lugn och ro.

Riktlinjer

Tvätt- och diskmaskin, samt övrig VVS installeras alltid av certifierad fackman.

Rätt installation av köksventilation är väsentlig för miljön och säkerheten både för både dig och dina grannar! Tänk på att köpa en kolfilterfläkt ifall du vill installera köksfläkt. Eftersom huset har mekanisk ventilation måste det vara just kolfilterfläkt. Ingenting annat får anslutas till ventilationssystemet. Då leds oset ut i huset, saboterar hela ventilationen och skapar brandfara. Se vidare i § 11 i föreningens stadgar.

Vid renovering i våtutrymmen, ladda ner och ta del av våtrumsanvisningar som du hittar på sidan 'Dokument'.

Blandare måste vara godkända enligt Säker vattens branschregler.